Wijngilde

De Sleedoorn

2020-04-05 Het gevaarlijke Coronavirus.

Coronavirus 1De coronavirusepidemie (COVID-19) die enkele weken geleden uitbrak in China breidt zich geleidelijk aan uit over de hele wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt de ziekte nu als een zeer ernstige bedreiging voor de rest van de wereld en heeft een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang uitgeroepen.
Ook België raakte besmet, dit heeft natuurlijk heel wat gevolgen voor de samenleving, dus ook voor onze gilde. Beste leden laat ons hopen dat jullie in deze corona tijd nog allen gezond zijn, en van het virus gespaard zijn en ook blijven.
Wij delen u mede, dat voorlopig alle contactavonden en activiteiten niet mogen plaatsvinden. Het ledenfeest (BBQ) in mei is ook afgelast. De eerste "Iedereen Donderdagt" in mei valt ook weg. De tweede editie van "Iedereen donderdagt" in juni staat nog op de helling.
De zondagsmarkten? Zolang deze situatie blijft aanhouden en er geen bericht van de stad Genk komt, zijn alle activiteiten in Genk opgeschort, dus ook van onze gilde.
Alle 1 mei festiviteiten, de meiboom planting, de O-parade, de 1 mei markt, alles is tot nader order afgelast. Wij vinden het zeer spijtig, maar de maatregelen in de huidige situatie zijn noodzakelijk voor gezondheid van ons allen. We kunnen geen risico's nemen en zijn het hier volledig mee eens. Eerst eens afwachten, hoe deze tijd evalueert en dan kunnen we stilletjes aan iets beginnen te plannen. Er is voorlopig ook geen gildeboekje, drukkerij is gesloten.
Wat de festiviteiten van de gilde betreft: Uitstel is geen afstel.
Vriendelijke groeten en houd het veilig. Samen staan wij sterk.

Coronavirus in 2020 1Coronavirus in 2020 2Coronavirus in 2020 3

2020-02-21 Erkenning streeklabel streekproduct.

Streeklabel 1

Het is voor ons "Wijngilde De Sleedoorn vzw" een hele eer het streeklabel te hebben ontvangen voor een van onze fruitwijnen.

De organisatie " VLAM Streekproducten " die verantwoordelijk is voor de streekproducten van België, heeft onze witte droge appelwijn erkend als streekproduct. Belangstellende mogen steeds contact met ons opnemen via deze website of op onze facebookpagina. Proeven kan, maar liefst op afspraak: 0471781763. 

Eerdaags zal ons dit label overhandigd worden,verdere informatie zullen we dan aan jullie allen mededelen.

Meer informatie vinden jullie hier:    https://www.streekproduct.be/…/6-nieuwe-erkenningen-streekp…

 Droge appelwijn. 1Streeklabel 1Droge appelwijn. 2

 

2020-01-01 Jaarprogramma 2020

Zaterdag 18 januari 2020
Aanvang 18u30

NIEUWJAARSRECEPTIE.
Iedereen is welkom. Aan vrienden en kennissen van de leden vragen wij een kleine bijdrage van €8,00 als tegemoetkoming in de kosten.
Inschrijven is verplicht hetzij telefonisch: 089303568 of via mail: wijngilde-desleedoorn@skynet.be
Plaat: polyvalente zaal buurthuis 't Kliniekske te 3600 Genk (Winterslag), Noordlaan 6A.

Zaterdag 14 maart 2020
Aanvang 19u30

CONTACTAVOND MET THEMA.
Plaats: polyvalente zaal buurthuis 't Kliniekske te 3600 Genk (Winterslag), Noordlaan 6A

Zaterdag 16 mei 2020
Aanvang 19u00

LEDENFEEST. BBQ

Plaats: polyvalente zaal buurthuis 't Kliniekske te 3600 Genk (Winterslag), Noordlaan 6A

Zaterdag 20 juni 2020
Aanvang 19u30

CONTACTAVOND MET THEMA.
Plaats: polyvalente zaal buurthuis 't Kliniekske te 3600 Genk (Winterslag), Noordlaan 6A

Zaterdag 19 september 2020

Aanvang 19u00

NAJAARSFEEST.
Plaats: polyvalente zaal buurthuis 't Kliniekske te 3600 Genk (Winterslag), Noordlaan 6A

25-jarig bestaan 19-09-2020

Zaterdag 21 november 2020
Aanvang 19u30

WIJNPROEVERIJ.
Détails volgen later
Plaats: polyvalente zaal buurthuis 't Kliniekske te 3600 Genk (Winterslag), Noordlaan 6A

INFO

Contactavonden met thema: de avond wordt in 2 delen opgesplitst. Het 1ste deel zal handelen over een bepaald onderwerp (duur ongeveer 1u30), terwijl het 2de deel een gezellig samenzijn  is met een wijntje en een hapje.
Willen jullie een bepaald thema behandeld zien, geen ons dan een seintje (minstens 1 maand op voorhand).

Zondagsmarkten juli en augustus 2020 (van 8u00 tot 13u00): datums volgen nog. Wij vragen vrijwilligers om een handje toe te steken voor opbouw, verkoop en opruimen.
Interesse? Geen ons een seintje.

Iedereen Donderdagt 2020 (van 17u00 tot 23u00): Wij overwegen, en dit onder voorbehoud, om ook dit jaar hieraan deel te nemen. Dit evenement loopt van mei 2020 tot en met september 202020, iedere 1ste donderdag van de maand.
Ook hier zoeken wij helpende handen. Interesse? Geen ons een seintje.

2019-03-23 "Zelf pasta maken".

pasta

Beste leden, vrienden en sympathisanten, 

Wij nodigen jullie uit op onze volgende contactavond op zaterdag 23 maart 2019. Plaats: De polyvalente zaal van buurhuis 't Kliniekske Noordlaan 6a Genk - Winterslag. Aanvang 19.00u.Thema: We zullen de Italiaanse tour opgaan:

" Zelf pasta maken"

Claudio Cavaliere, laat ons zien hoe we zelf het deeg van de pasta kunnen maken. Ook maakt hij de pasta klaar voor gebruik, in verschillende vormen. Deze pasta wordt in een grote hoeveelheid gemaakt, om daarna door ons genuttigd te worden. Deze porties pasta, zijn voor iedereen voldoende zijn, om als volledige maaltijd beschouwd te kunnen worden. Claudio maakt de pastasaus al bij hem ten huize klaar. 

Dit omdat we anders in tijdsgebrek komen. Vragen over hoe hij de saus maakt kunnen altijd gesteld worden. De pasta wordt geserveerd met parmezaanse kaas en stokbrood. Voor de rest is alles voorzien zoals op een gewone contactavond. Er zijn verschillende soorten wijnen, plat en bruis water, koffie of thee met een versnapering. Dit maal vragen we eenmalig €5 per persoon voor de leden, en €7 voor de niet leden. Dit omwille de kosten een beetje te drukken. Alles is in de prijs inbegrepen.

Om de hoeveelheden aan ingrediënten te kunnen schatten, vragen we jullie, om zeker in te schrijven. Inschrijven vóór maandag 18 maart aub.Naam en aantal deelnemers gelieve te vermelden, dit kan op: Email: wijngilde-desleedoorn@skynet.be of tel. 089/303568.

We gaan er een gezellige Italiaanse avond van maken, jullie familie, vrienden en kennissen zijn ook welkom. Maar denk er wel aan, deze personen ook heel zeker te vermelden bij uw inschrijving. Het bestuur verheugd zich jullie te mogen begroeten.

Saluti a tutti e speriamo di darvi il benvenuto il 23 marzo alle 19.00.

Gebruikersmenu

Login