Wijngilde

De Sleedoorn

2018-10-31 Degorgeren van schuimwijn.

15f9m8dE 1541936027 2d7601ea4033ba082c53ae5ce96a6f76

Na het hergisten op de fles de wijn degorgeren. Bij het degorgeren wordt het bezinksel uit de champagne fles verwijderd, terwijl de wijn in de fles blijft. Dit doet men als volgt: de fles staat ondersteboven en dan ligt het bezinksel in de hals van de fles, op de kurk. De hals van de fles wordt dan enkele centimeter in een vloeistof met een temperatuur van -20 graden gedompeld. De wijn in de hals bevriest. De fles wordt vervolgens rechtop gezet. Het bezinksel zit nu gevangen in de prop ijs in de hals. Men opent de fles, door de druk in de fles wordt het ijs samen met het bezinksel weggeschoten. Daarna wordt de fles opnieuw gekurkt en met een ijzeren muilkorfje vergrendeld.

Degogeren schuimwijn 1Degogeren schuimwijn 2Degogeren schuimwijn 3

Degogeren schuimwijn 5Degogeren schuimwijn 6Degogeren schuimwijn 7Degogeren schuimwijn 8Degogeren schuimwijn 9Degogeren schuimwijn 10Degogeren schuimwijn 11Degogeren schuimwijn 12

 

 

 

 

Gebruikersmenu

Login