Wijngilde

De Sleedoorn

2018-09-05 Plukken, kneuzen en persen van de druiven.

Wijndruiven 10

05-09-2018 - Zoals overeengekomen, met de verschillende verenigingen, die in de tuin van Betty werkzaam zijn. Maakt: "De Wijngilde De Sleedoorn" de wijn voor hun vereniging. De druiven werden geplukt en gekneusd en staan nu op een enzymatische maseratie. Doel hiervan van is, de kleurstof uit de schil halen en het sap vloeibaarder maken.
Dit gedurende 3 a 4 dagen, hierna worden de druiven geperst.

Zaterdag 09-09-2016, werden de druiven uit 'De tuin van Betty' geperst. De druiven hebben dit jaar een heel goede opbrengst en hebben een zeer uitzonderlijk hoog suikergehalte. Na het persen gaat de wijn op vaten. De wijn moet nu nog enkele malen overgeheveld worden om hem daarna te laten rijpen. Steeds goed nakijken dat er voldoende water in het waterslot staat, en daarna maar hopen dat het een lekker wijntje wordt.

Hieronder enkele foto's van de verschillend handelingen.

1.Druiven plukken. kneuzen en persen. 11.Druiven plukken. kneuzen en persen. 21.Druiven plukken. kneuzen en persen. 31.Druiven plukken. kneuzen en persen. 41.Druiven plukken. kneuzen en persen. 51.Druiven plukken. kneuzen en persen. 61.Druiven plukken. kneuzen en persen. 71.Druiven plukken. kneuzen en persen. 81.Druiven plukken. kneuzen en persen. 91.Druiven plukken. kneuzen en persen. 101.Druiven plukken. kneuzen en persen. 111.Druiven plukken. kneuzen en persen. 12

 

 

 

Gebruikersmenu

Login